Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Preşedintele Curţii de Conturi dna Ala Popescu a avut o întrevedere cu experţii internaţionali din cadrul Proiectului Twining „Susţinerea Parlamentului Republicii Moldova”.

Preşedintele Curţii de Conturi dna Ala Popescu a avut o întrevedere cu experţii internaţionali din cadrul Proiectului Twining „Susţinerea Parlamentului Republicii Moldova”.

Septembrie 16, 2008 accesari 3177

  La 16 septembrie curent, în cadrul Curţii de Conturi a avut loc o întîlnire a Preşedintelui Curţii de Conturi cu experţii din cadrul Proiectului Twining „Susţinerea Parlamentului Republicii Moldova”, finanţat de Uniunea Europeană, care este primul  proiect de tip twinning din Republica Moldova.
 Din partea Uniunii Europene, în calitate de State membre partenere, este implicat un consorţiu din două camere – Parlamentul Franţei şi Adunarea Naţională a Ungariei. În calitate de experţi au participat:
dl Peter Sardi, şef al Oficiului relaţii internaţionale al Adunării generale a Ungariei;
dl Miklos Banki, şef al Departamentului juridic al Adunării Naţionale a Ungariei;
dl Daniel Petit, şef al Unităţii de cooperare interparlamentară a Adunării Generale a Franţei;
dl Philippe Bourasse, şef adjunct al Departamentului relaţii internaţionale al Senatului Franţei.
În cadrul întîlnirii a fost abordată tema „Care sînt principiile de funcţionare a Curţii de Conturi şi în ce mod ea îşi poate îndeplini sarcinile”.