Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Angajații CCRM au beneficiat de instruiri privind integritatea instituțională

Angajații CCRM au beneficiat de instruiri privind integritatea instituțională

Decembrie 16, 2018 accesari 1865

Angajații Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat, la data de 15 decembrie curent, la sesiunea de instruire, organizată de Direcția instruire profesională CCRM în colaborare cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova.

Tematica cursului de instruire a fost ”Integritatea profesională a agenților publici. Managementul riscurilor de corupție”, formator fiind Tatiana Mostovei, șefa secției instruiri din cadrul Direcției Educație Anticorupție a Centrului Național Anticorupție. Dna Mostovei a adus în atenția funcționarilor publici ai CCRM probleme de integritate cu care se confruntă agentul public din țara noastră și cum se aplică politicile anticorupție.

Participanții au fost familiarizați cu cadrul național de reglementare în domeniul integrității instituționale. La fel, au fost puse în discuție mai multe aspecte privind climatul de integritate instituțională, precum, conflictul de interese, răspunderea disciplinară, răspunderea contravențională și penală, transparența în procesul decizional, respectarea normelor de etică și deontologie etc.

Tematica cadourilor a fost un subiect ce a provocat discuții și comentarii cu referire la tipurile de cadouri, metodele de înregistrare a acestora, valoarea estimată a cadourilor primite de funcționarii publici.

Menționăm că, sesiunile de instruire organizate de CNA au menirea de a informa funcționarii publici despre riscurile generate de acceptarea și răspândirea fenomenului corupției.