Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Angajații Curții de Conturi au participat la campania națională de înverzire a plaiului

Angajații Curții de Conturi au participat la campania națională de înverzire a plaiului

Octombire 27, 2018 accesari 1771

 

În contextul Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră", la 27 octombrie curent, colectivul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat la campania națională de creare a spațiilor verzi.

Veaceslav Untila, Președintele CCRM, membrii Curții de Conturi, precum și angajații instituției au efectuat lucrări de regenerare a pădurii prin semănături cu ghindă în ocolul silvic din s. Sipoteni r. Călărași, pe o suprafață de aproximativ 1 hectar. Obiectivul principal a fost de a extinde fondul forestier, de a ameliora starea spațiilor verzi, precum și de a dezvolta rețeaua de parcuri, de scuaruri. Astfel de acțiuni sunt importante pentru a îmbunătăți calitatea mediului înconjurător și sunt binevenite pentru dezvoltarea comunicării de grup și consolidării spiritului de echipă.

Ziua Națională de Înverzire a Plaiului este marcată în conformitate cu Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.27 din 13 februarie 1995. Începând cu anul 2011 acest eveniment se sărbătorește în ultima sâmbătă a lunii octombrie. Campania de înverzire, în anul curent, se va desfășura până la sfârșitul lunii noiembrie.