Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Aspecte ale etapei de executare a misiunii de audit la Ministerul Apărării, discutate cu expertul UE

Aspecte ale etapei de executare a misiunii de audit la Ministerul Apărării, discutate cu expertul UE

Mai 12, 2020 accesari 498

 

Reprezentanții conducerii, echipei de audit, ai subdiviziunii de metodologie a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), precum și expertul pe termen scurt din cadrul Proiectului UE au pus în discuție astăzi, 12 mai, unele aspecte ale etapei de executare a misiunii de audit care este în desfășurare la Ministerul Apărării.

Ședința a fost organizată în regim de teleconferință, fiind analizate aspectele  ce țin de  abordarea în cadrul Auditului rapoartelor financiare ale Ministerului Apărării (MA) încheiate la 31.12.2019, a repartizării eșantionului activelor, calculat ținând cont de riscurile identificate la etapa de planificare a misiunii. La discuții au participat Kevin Suttie, expert european în domeniul auditului financiar, Andrei Munteanu, membru al CCRM, Tatiana Vozian, responsabilul de auditul financiar la MA, Angela Curchin, șeful echipei de audit, Lucia Draguțan, responsabil din cadrul Direcției metodologie.

În cadrul discuțiilor au fost accentuate și clarificate unele aspecte privind metodologia de audit, în special, importanța identificării riscurilor și documentarea acestora pentru a determina modul în care eșantionul de active trebuie alocat spre testare. Totodată, s-a menționat despre importanța  examinării argumentărilor și explicațiilor conducerii MA privind constatările de audit  care au avut impact asupra opiniei în  anul precedent.