Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Atelier de exprimare corectă desfășurat în cadrul CCRM

Atelier de exprimare corectă desfășurat în cadrul CCRM

Noiembrie 06, 2019 accesari 1795

 

Angajații Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat la un atelier specializat cu genericul ”Repere de exprimare corectă. Comunicarea oficială” organizat în cadrul proiectului Atelierul ”Vorbiți corect, vorbiți românește!”, desfășurat la 6 noiembrie curent.

Instruirea a avut loc la sediul Curții de Conturi, iar în calitate de formatori la acest atelier au fost Inga Druță, dr. hab. În filologie, reprezentant al Centrului Național de Terminologie, concomitent președintele Asociației Obștești „Logodava” și Elena Varzari, dr. conf., Universitatea de Stat din Moldova.

Atelierul a fost constituit din două module: Comunicarea oficială și Repere de exprimare corectă. În cadrul instruirii, au fost puse în discuții noțiunile principale privind redactarea de documente normative, modele de scrisori, cereri oficiale și personale, modele de ordine, dispoziții, procese-verbale, dar și tehnici și recomandări de redactare a corespondenței oficiale, cele mai uzuale abrevieri, etc.

În cadrul modulului „Repere de exprimare corectă” participanții au luat act de cele mai importante norme de ortografie, lexic, gramatică și punctuație, care trebuie aplicate atât în comunicarea oficială, cât și în cea cotidiană.

Totodată, angajaților instituției supreme de audit le-a fost prezentată ediția actualizată a lucrării științifico-metodice „Ghidul funcționarului public. Corespondența și tehnica secretariatului”.

Participanții la atelier și-au exprimat susținerea unor astfel de inițiative, ce țin să dezvolte și să optimizeze procesele de lucru, contribuind la stabilirea unor standarde de calitate în activitatea profesională.

Menționăm că, atelierul de lucru a fost organizat în cadrul unui proiect susținut de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și implementat de Asociația Obștească „Logodava”.