Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Atelier de lucru în domeniul auditului financiar, organizat în contextul Peer Review

Atelier de lucru în domeniul auditului financiar, organizat în contextul Peer Review

Noiembrie 09, 2020 accesari 317

 

Continuă activitățile legate de desfășurarea evaluării de la egal la egal (Peer Review), efectuată de un grup de experți ai SIGMA și a instituțiilor supreme de audit (ISA) din Turcia și Letonia.

Documentele de lucru și etapele organizării misiunii de audit financiar la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) au fost puse în discuție în cadrul unui atelier de lucru, organizat, organizat la data de 6 noiembrie curent, în contextul evaluării Peer Review.

La atelier au participat Eduard Moroșan, membru al Curții de Conturi, Sergiu Știrbu, șeful Direcției generale de audit V, precum și membrii echipei de audit, care au fost implicați în efectuarea misiunii de audit al situațiilor financiare ale MECC, încheiate la 31.12.2019. Experții ISA din Turcia, Nihan Polat și Mujde Turker, precum și expertul SIGMA, Alastair Swarbrick au evaluat conformitatea documentelor de lucru cu standardele internaționale în domeniul auditului financiar, la toate etapele misiunii: planificare, executare, raportare, follow-up.

Menționăm că, exercițiul de Peer Review a demarat în anul curent, la inițiativa CCRM. Scopul evaluării este de a examina performanța ISA pe aspectele de activitate selectate, pentru a identifica punctele tari și punctele slabe și a veni cu recomandări pentru îmbunătățirea situației. Unul din domeniile supuse evaluării este auditul financiar și calitatea efectuării acestuia.