Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Atelier privind managementul resurselor umane în serviciul public

Atelier privind managementul resurselor umane în serviciul public

Octombire 30, 2020 accesari 1269

 

Reprezentanții Curții de Conturi au participat la un atelier de lucru în regim de teleconferință, organizat la 29 octombrie curent de către Cancelaria de Stat. Atelierul cu tematica „Managementul și dezvoltarea resurselor umane în serviciul public din Republica Moldova” a întrunit funcționari publici responsabili de gestionarea resurselor umane din cadrul autorităților administrației publice centrale, Curtea de Conturi fiind reprezentată de Lilia Ivasco, șef Direcție resurse umane și documentare și Violeta Balan, șef Secție relații externe și comunicare.

În cadrul evenimentului a fost prezentat Raportul anual privind funcția publică pentru anul 2019 și au fost puse în discuție rezultatele „Sondajului de măsurare a motivației în cadrul serviciului public”.

Sondajul privind măsurarea motivației în cadrul serviciului public a fost desfășurat în perioada mai-iulie 2020, rezultatele acestuia oferind informație privind nivelul de implicare și motivare a funcționarilor publici, precum și identificarea cauzelor lipsei de motivare, factor ce afectează performanța profesională. Rezultatele sondajului vor servi temei pentru propunerea unui sistem de motivare a funcționarilor publici, iar asemenea exercițiu se va efectua o dată la doi ani.

Atelierul a fost organizat cu suportul proiectului Uniunii Europene „Suport în dezvoltarea capacităților profesionale și motivarea angajaților în cadrul administrației publice în Republica Moldova”.

Raportul anual privind funcția publică pentru 2019