Acasă / Biroul de presă / Mass - media despre noi / Audit | Sisteme informaționale, finanțate din surse externe în valoare de zeci de milioane de lei, nu sunt utilizate

Audit | Sisteme informaționale, finanțate din surse externe în valoare de zeci de milioane de lei, nu sunt utilizate

Martie 24, 2021 accesari 99

 

18 sisteme informaționale, finanțate din surse externe, în valoare de peste 68 milioane de lei, la momentul desfășurării auditului Curții de Conturi, nu erau utilizate. Mai mult, perspectiva de utilizare a acestora este redusă, potrivit concluziilor unui raport al Curții conform situației de la sfârșitul anului trecut, transmite portalul Anticorupție.

Potrivit sursei citate, sistemul informațional e-Vinieta, elaborat de Întreprinderea de Stat Autoritatea de Stat a Drumurilor, în comun cu Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), pe parcursul anilor 2018–2019, costul căruia a constituit peste 2 milioane de lei, în momentul efectuării auditului, nu era dat în folosință și nu se utilizează corespunzător.

Sistemul e-Autorizații, elaborat pe parcursul anilor 2016–2017, în cadrul Proiectului e-Transformare a Guvernării, costul căruia constituie peste 4 milioane de lei, la fel nu este integral funcțional și utilizat.

Cinci sisteme informaționale deținute de Agenția Resurse Informaționale Juridice, implementate în anii 2014–2015, costul cărora constituie peste 10 milioane de lei, nu au fost lansate în producție în perioada efectuării raportului.

De asemenea, un sistem informațional WFMS, achiziționat de Ministerul de Interne, pe parcursul 2016–2017, în valoare de peste 14 milioane de lei, care, deși, potrivit datelor prezentate este funcțional, acesta nu a fost dat în folosință.


Sursa : https://radiochisinau.md/audit-sisteme-informationale-finantate-din-surse-externe-in-valoare-de-zeci-de-milioane-de-lei-nu-sunt-utilizate---129822.html