Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Cea de-a 11-a Conferință UNCTAD privind Managementul Datoriilor

Cea de-a 11-a Conferință UNCTAD privind Managementul Datoriilor

Decembrie 01, 2017 accesari 1116

Tatiana Cunețchi, membru al Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat recent la cea de-a 11-a Conferință organizată de Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD) privind gestionarea datoriei, în or. Geneva, Elveția. La eveniment, de asemenea a participat Irina Buga, controlor de stat principal în cadrul Direcției generale auditul finanțelor publice.

Conferința s-a desfășurat în cadrul Palatului Națiunilor Unite din Geneva participând reprezentanți din 97 țări, 10 organizații internaționale și 9 organizații neguvernamentale.

Tematica Conferinței organizată de UNCTAD a fost „Dezvoltarea financiară la intersecție: Ce rol are managementul datoriei publice?” (Development finance at the crossroads: what role for public debt management?).

Conferința privind managementul datoriei publice, a oferit un forum pentru schimbul de experiență și schimbul de opinii între Guverne, organizații internaționale, mediul academic, sectorul financiar privat și societatea civilă cu privire la aspectele actuale legate de managementul datoriei publice. Acesta a reunit manageri de nivel național și internațional ai datoriei publice cât și experți din întreaga lume pentru a discuta unele dintre cele mai relevante subiecte atât în ceea ce privește datoria externă, cât și cea internă, gestionarea datoriilor și finanțelor publice.

Conferința a explorat aspecte de actualitate în managementul datoriei și finanțelor publice. Temele abordate s-au referit la: Finanțarea pentru dezvoltare; Sustenabilitatea datoriei; Finanțare responsabilă și incluzivă; Reducerea riscurilor operaționale de gestionare a datoriei. Astfel, temele abordate au fost divizate în 9 Paneluri de lucru.

Menționăm că, ultima Conferință s-a desfășurat în luna noiembrie 2015.