Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Conceptul Programului activității de audit pe anul 2020 discutat la Consiliul Consultativ pe lângă Curtea de Conturi

Conceptul Programului activității de audit pe anul 2020 discutat la Consiliul Consultativ pe lângă Curtea de Conturi

Noiembrie 26, 2019 accesari 1709

 

Conceptul Programului activității de audit al Curții de Conturi pe anul 2020 a fost subiectul de discuții pe agenda ședinței Consiliului Consultativ întrunit, la data de 26 noiembrie curent, la inițiativa instituției supreme de audit.

Viorel Chetraru, Vicepreședintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), în debutul ședinței, a salutat membri Consiliului Consultativ, menționând despre importanța recomandărilor științifico-metodologice oferite de membrii acestuia, specialiști calificați și savanți din domeniile economico-financiar, juridic și de audit.

În context, Tatiana Caraman, șef Direcția sinteză și raportare, a făcut o prezentare cu privire la Direcțiile strategice de audit ale CCRM pe anul 2020. În context a fost menționat că obiectivul planificării activității de audit constă în susținerea bunei gestiuni financiare în administrația publică, prin exercitarea controlului asupra formării, administrării și întrebuințării resurselor financiare publice, sporirea responsabilității, a transparenței publice și dezvoltare managementului orientat spre rezultate.

În cadrul discuțiilor, cei prezenți au examinat eventualele tematici, care ar putea fi incluse în Programul de activitate al CCRM pe anul 2020. Printre sugestiile membrilor Consiliului Consultativ au fost propuse efectuarea unor audituri de performanță în domeniul parteneriatului public-privat.

Menționăm că Curtea de Conturi decide în mod independent asupra programului activității de audit, precum și asupra modului de implementare a acestuia, fapt consemnat în legea organică.