Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Congresul INTOSAI XXIII își continuă lucrările

Congresul INTOSAI XXIII își continuă lucrările

Septembrie 26, 2019 accesari 943

 

A patra zi a devenit principala zi de discuții în cadrul Congresului XXIII INTOSAI. În cadrul sesiunii plenare, au fost abordare subiectele principale ale forumului - rolul instituțiilor supreme de audit (ISA) în realizarea priorităților și obiectivelor naționale.

Participanții au discutat despre rolul ISA în lumea modernă și realizarea obiectivelor naționale, despre riscurile și dificultățile cu care se confruntă auditul public, precum și cum ar trebui să fie viitorul auditor.

Unul dintre principalele subiecte de discuție a fost, de asemenea, abilitățile de bază ar trebui să le aibă un auditor al viitorului. Printre cele mai prioritare și care îndeplinesc cerințele vremii s-au enumerat abilitățile cercetării cantitative, utilizarea inteligenței artificiale și analiza datelor mari.

Participanții la discuție au ajuns la concluzia că, pentru a îmbunătăți calitatea auditului și a competențelor angajaților, este importantă munca în echipă și consolidarea eforturilor întregii comunități de audit.

A doua sesiune plenară a fost dedicată unui alt bloc tematic al Congresului - tehnologiile informaționale în dezvoltarea administrației publice”.

Menționăm că, cel mai mare forum internațional al instituțiilor supreme de audit, cel de-al XXIII-lea Congres al Organizației Internaționale a Instituțiilor Supreme de Audit INTOSAI, își desfășoară lucrările la Moscova, Federația Rusă, în perioada 23-28 septembrie curent.

La forum participă delegații din 169 de țări, delegația Curții de Conturi a Republicii Moldova este reprezentată de Marina Covali, membru al CCRM, Petru Rotaru, membru al CCRM, Ecaterina Paknehad, șef al Aparatului, precum și Angela Curchin, șef Direcție metodologie și audit.