Acasă / Biroul de presă / Mass - media despre noi / Consiliul condus de Veaceslav Untila a adoptat o decizie în privința unei fraude în valoare de peste un milion de lei

Consiliul condus de Veaceslav Untila a adoptat o decizie în privința unei fraude în valoare de peste un milion de lei

Noiembrie 15, 2016 accesari 2188

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), în urma desfășurării acțiunilor de audit la Serviciul Tehnologii Informaționale al MAI, a constatat, pe unul din subiectele examinate, comiterea unei fraude, în perioada anilor 2014-2015, în valoare de 1 413 346,48 lei. Frauda a fost constatată, în timp ce CCRM efectuează, în conformitate cu Programul activităților de audit pentru anul 2016, auditul conformității administrării sistemelor de supraveghere a traficului rutier și plenitudinea, respectiv, utilizarea mijloacelor acumulate la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), 13 unități administrativ-teritoriale (UAT) și alte entități.

După cum comunică TRIBUNA, cu referire la un comunicat de presă, „în circumstanțele atestate, instituția supremă de audit extern a decis dispunerea unei expertize documentare punctuale pentru elucidarea fraudelor eventuale. Menționăm, că investigația necesară nu poate fi efectuată cu forțele Curții de Conturi, statutul căreia nu prevede asemenea atribuție".

Astfel, Consiliului interdepartamental de colaborare între Curtea de Conturi și organele de drept - condus de Veaceslav Untila, Președintele Curții de Conturi, s-a întrunit în ședință la 11 noiembrie curent, în cadrul căreia subiectul a fost pus în discuție de către membrii organului, fiind luată decizia de a transmite probele acumulate organelor de drept pentru operarea acțiunilor de rigoare.

Precizăm că, Consiliul interdepartamental de colaborare între Curtea de Conturi și organele de drept este un organ colegial, instituit de Curtea de Conturi, Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Autoritatea Națională de Integritate. Misiunea Consiliului este de a contribui la consolidarea mecanismului privind legalitatea, eficiența și eficacitatea administrării și utilizării resurselor financiare publice și a patrimoniului public.

 

 


Sursa : http://tribuna.md/2016/11/15/consiliul-condus-de-veaceslav-untila-a-adoptat-o-decizie-in-privinta-unei-fraude-in-valoare-de-peste-un-milion-de-lei/