Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Consiliul controlului financiar public intern, reunit în ședință

Consiliul controlului financiar public intern, reunit în ședință

Februarie 17, 2021 accesari 204

 

Ecaterina Paknehad, șef al Aparatului Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat astăzi, 17 februarie, la ședința Consiliului controlului financiar public intern (Consiliul CFPI).

Întrunirea, desfășurată în regim de teleconferință, a avut drept scop discutarea raportului de activitate al Consiliului CFPI pentru anul 2020, aprobarea planului de activitate pentru anul 2021, precum și prezentarea rezultatelor activităților Direcției politici în domeniul controlului financiar public intern pentru anul 2020 și planurilor pentru 2021.

Consiliul CFPI a fost instituit în calitate de organism profesional cu rol consultativ pe lângă Ministerul Finanțelor, pentru a susține implementarea eficientă a controlului financiar public intern în sectorul public al Republicii Moldova. Consiliul este constituit din 11 membri, printre care și reprezentantul CCRM.

Menționăm că, printre activitățile din Planul de activitate al Consiliului CFPI, la recomandarea Curții de Conturi, este inclusă elaborarea proiectului Hotărârii de Guvern (HG) cu privire la modificarea HG nr. 433/2015 privind aprobarea Regulamentului-cadru de activitate a serviciilor financiare.