Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Consolidarea calității misiunilor de audit

Consolidarea calității misiunilor de audit

Ianuarie 23, 2020 accesari 797

 

Consolidarea calității misiunilor de audit și principalele modificări parvenite în actele normative referitoare la controlul intern managerial (CIM) și auditul intern au fost principalele subiecte de discuții în cadrul ședinței de lucru organizată de Ecaterina Paknehad, șef al Aparatului, la data de 22 ianuarie curent.

În cadrul ședinței dna Paknehad a informat auditorii Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) despre prevederile Hotărârii de Guvern nr. 557 din 19.11.2019 cu privire la aprobarea Codului Etic al auditorului intern și a Cartei de audit intern. De asemenea, în cadrul ședinței au fost abordate mai multe subiecte precum, modificările în actele normative în domeniul controlului intern managerial și controlul intern general, verificarea legalității salarizării și cadrul normativ ce reglementează salarizarea în sectorul bugetar.

În contextul în care Curtea de Conturi și-a asumat angajamentul de a efectua în anul curent o revizuire peer-review a unor aspecte ale activității instituției, Irina Babanuța, șef al Serviciului control al calității, ca urmare a revizuirii ”la rece” a calității rapoartelor de audit din 2019, a relatat cele mai semnificative aspecte, privind calitatea misiunilor de audit, în scopul îmbunătățirii acestora.

Menționăm că revizuirea peer-review este un mecanism pentru evaluarea și atestarea capacităților unei instituții supreme de audit și a conformității cu standardele internaționale de audit public extern ISSAI.