Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Controlul calității, subiect de discuție cu experții suedezi

Controlul calității, subiect de discuție cu experții suedezi

Aprilie 05, 2019 accesari 919

 

În cadrul Proiectului de cooperare a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) cu Oficiul Național de Audit din Suedia (ONAS), în perioada 2-4 aprilie curent s-a desfășurat misiunea experților suedezi la componenta „Controlul calității / Asigurarea calității”.

Delegația ONAS a fost reprezentată de Anita Nilsson, auditor financiar principal, lider de echipă și Amanda Weibull, auditor financiar.

Misiunea a avut ca scop acordarea suportului pentru autoevaluarea, la nivel de instituție, a sistemului de control și asigurare a calității. Astfel, au fost organizate un șir de ateliere de lucru cu angajații CCRM, în cadrul cărora au fost puse în discuție mai multe aspecte ale standardului ISSAI 40 ”Controlul calității pentru Instituțiile Supreme de Audit (ISA)”. Standardul are scopul de a furniza un cadru pentru Instituțiile Supreme de Audit  privind constituirea și menținerea unui sistem de control și asigurare a calității tuturor aspectelor activității instituției.

În cadrul atelierelor de lucru, angajații instituției, implicați în diferite domenii ale activității CCRM, cu suportul experților, au pus în discuție cerințele standardului, analizând concomitent procesele și procedurile de asigurare a calității în cadrul Curții de Conturi. Scopul exercițiului a fost de a facilita evaluarea aspectelor vulnerabile ale proceselor, pentru a defini activități menite să fortifice sistemul de asigurare a calității instituționale.