Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Cursul practic de instruire în domeniul managementului financiar-contabil în România

Cursul practic de instruire în domeniul managementului financiar-contabil în România

August 23, 2017 accesari 1629

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) în perioada 13-20 august curent a fost invitată să participe la cursul practic ”Managementul financiar-bugetar, contabilitatea instituțiilor publice și a proiectelor cu finanțare europeană”, Mamaia, jud. Constanța, România.

Cursul practic a fost organizat de către Academia de Științe a Moldovei de comun cu Centrul de Formare APSAP din România, în cadrul Programului RESINFRA, aprobat prin Hotărârea Consiliului Suprem pentru Știință și Dezvoltare Tehnologică al Academiei de Științe a Moldovei nr. 12 din 12.01.2017.

Astfel, prin Dispoziția ASM nr. 25-157 din 01.08.2017, a fost constituită delegația Republicii Moldova din 18 persoane, reprezentanți ai Consiliului Suprem pentru Știință și Dezvoltare Tehnologică al Academiei de Științe a Moldovei, institutelor de cercetare ale AȘM, instituțiilor auxiliare ale AȘM, precum și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Finanțelor, Trezoreria de Stat și Curtea de Conturi a Republicii Moldova.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova la sesiunea de instruire a fost reprezentată de Violeta Andrieș, membru CCRM.

Pe parcursul instruirilor au fost abordate un șir de tematici/subiecte importante, printre care: Cadrul legal și instituțional care reglementează domeniul financiar-bugetar și contabilitatea în instituțiile publice; Finanțele publice – concept, obiect, norme juridice; Sistemul cheltuielilor publice – cheltuieli bugetare, clasificarea cheltuielilor publice, principiile finanțării bugetare etc.

Participanții la sesiunea de instruire au avut posibilitatea să-și împărtășească experiența proprie și bunele practici, totodată să cunoască experiența României în domeniul managementului financiar-contabil.

Conform agendei, la finele Programului, cursul practic a fost supus evaluării prin completarea unui chestionar și înmânarea Certificatelor de Participare.