Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi a aprobat Programul activității de audit pe anul 2020

Curtea de Conturi a aprobat Programul activității de audit pe anul 2020

Decembrie 27, 2019 accesari 3301

 

Conceptul Programului activității de audit al Curții de Conturi pe anul 2020 a fost unul din subiectele de discuție pe agenda ședinței operative din 27 decembrie curent.

La ședință au participat membrii Curții de Conturi și șefii subdiviziunilor instituției.

Conform art. 9 al Legii nr. 260 din 07.12.2019 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, instituția supremă de audit elaborează anual Programul activității de audit în funcție de obiectivele strategice și cele specifice ale instituției.

În context a fost menționat că obiectivul Programului activității de audit pe anul 2020 constă în susținerea bunei gestiuni financiare în administrația publică, prin exercitarea controlului asupra formării, administrării și întrebuințării resurselor financiare publice, sporirea responsabilității, a transparenței publice și dezvoltarea managementului orientat spre rezultate.

Ca urmare a consultărilor anterioare cu Consiliul Consultativ, reprezentanții mass-media și ONG-urilor și ținând cont de propunerile parvenite din partea instituțiilor de stat, precum Parlamentul, Guvernul și din partea petiționarilor Curtea de Conturi a aprobat Programul activității de audit pe anul 2020.

La fel, în cadrul ședinței operative a fost abordat subiectul ce ține de importanța asigurării rotației funcțiilor cheie în activitatea de audit, în conformitate cu prevederile standardului internațional ISSAI 140.