Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi a întrunit Consiliul Consultativ

Curtea de Conturi a întrunit Consiliul Consultativ

Iunie 21, 2019 accesari 2638

 

Astăzi, 21 iunie curent, a avut loc ședința Consiliului Consultativ pe lângă Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

În cadrul ședinței membrii Consiliului Consultativ au pus în discuție propunerile privind modificarea mai multor acte legislative elaborate în vederea instituirii mecanismelor funcționale ale răspunderii manageriale pentru buna guvernare și consolidare a impactului auditului public extern. Membrii Consiliului au comunicat despre susținerea propunerilor de modificare și completare prezentate, totodată înaintând și unele amendamente.

Marian Lupu, Președintele Curții de Conturi în cadrul ședinței a menționat că, obiectivul general al pachetului de modificări al legislației Republicii Moldova este direcționat spre îmbunătățirea responsabilității manageriale și managementului finanțelor în țară.

Menționăm că, Consiliul consultativ pe lângă Curtea de Conturi a Republicii Moldova este un organ consultativ, compus din specialiști calificați și savanți din domeniile economico-financiar, juridic și de audit. Funcția de președinte al Consiliului este exercitată de președintele Curții de Conturi. Membrii Curții de Conturi fac parte din Consiliu.