Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi a participat la constituirea Consiliului Național de Comunicare

Curtea de Conturi a participat la constituirea Consiliului Național de Comunicare

Septembrie 13, 2017 accesari 1313

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a participat astăzi, 13 septembrie curent la constituirea Consiliului Național de Comunicare (CNC). CNC este o platformă de cooperare, care va întruni comunicatorii din instituțiile publice naționale, precum și comunicatori din organizațiile internaționale partenere. Scopul CNC este încurajarea unei comunicări strategice, îmbunătățirea calității comunicării instituționale, la nivel de țară, prin schimb de experiență, generare de idei și identificarea unor noi ocazii de colaborare.

CNC este o platformă de colaborare între specialiștii responsabili de comunicare din cadrul Parlamentului, Guvernului, ministerelor, alte autorități centrale, precum și instituții ce raportează Legislativului. Comunicatori ai organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău au participat la eveniment în calitate de observatori.

În cadrul evenimentului s-a menționat, că obiectivele Consiliului Național de Comunicare sunt de coordonare a procesului de comunicare instituțională, inclusiv schimb de practici și experiențe, precum și campanii de informare comune.

 Membrii CNC și-au propus monitorizarea profesională comună a mass-media, sondaje periodice privind percepția oamenilor despre instituții și politicile promovate, instruiri, precum și consolidarea bunei cooperări instituționale.

Menționăm că, inițiativa de lansare a Consiliului Național de Comunicare a fost dezvoltată cu suportul PNUD Moldova și a Parlamentului Republicii Moldova.