Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi a participat la primul webinar organizat de ”Monitorul fiscal FISC.md”

Curtea de Conturi a participat la primul webinar organizat de ”Monitorul fiscal FISC.md”

Martie 30, 2021 accesari 263

 

La data de 30 martie curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat la la primul webinar organizat de Publicația periodică (P.P.) ”Monitorul fiscal FISC.md”. Evenimentul a fost organizat cu ocazia marcării a 10 ani de la fondarea P.P. ”Monitorul fiscal FISC.md”, sub genericul „Aspecte practice cu privire la întocmirea rapoartelor financiare în sectorul bugetar și întocmirea situaților financiare în sectorul corporativ”.
Webinarul a întrunit peste 350 persoane, Curtea de Conturi fiind reprezentată de auditorii din cadrul Direcției generale de audit III, Tatiana Popa, Lidia Tonu, Mariana Pânzaru și Felicia Sîrbu.

În cadrul primei sesiuni, dedicate aspectelor și particularitățlor de raportare financiară a entităților bugetare pentru anul 2020, Elena Taban, contabil practician, doctor în economie, conferențiar universitar, s-a referit la aspecte ce țin de responsabilitatea, componența, termenele de prezentare și cerințele de întocmire a rapoartelor financiare și a informațiilor obligatorii suplimentare, etapele și modul de efectuare a lucrărilor de pregătire a informațiilor necesare pentru întocmirea rapoartelor și informațiilor financiare anuale, precum și alte subiecte importante.

În ce-a de-a doua sesiune, Iuliana Tugulschi, auditor, contabil certificat CAP, conferențiar universitar ASEM, le-a vorbit participanților despre cele mai importante aspecte ce țin de întocmirea situațiilor financiare a entităților din sectorul corporativ pentru anul 2020, cum ar fi închiderea perioadei de gestiune, conținutul de bază a indicatorilor noilor formate de situații financiare pe anul 2020; particularități de evidență și prezentare a informațiilor privind avansurile, diferențele de curs valutar și de sumă, de transmitere și primire a activelor cu titlu gratuit, subvenții etc.

Directorul Publicației periodice „Monitorul fiscal FISC.md”, Rodica Musteața-Staci, a mulțumit participanților, partenerilor și vorbitorilor, menționând că pe viitor vor fi organizate și alte evenimente de acest gen, ce au ca scop soluționarea neclarităților ce apar în activitatea contribuabililor.