Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi a participat la Seminarul de implementare a auditului financiar în or. Istanbul, Turcia

Curtea de Conturi a participat la Seminarul de implementare a auditului financiar în or. Istanbul, Turcia

Noiembrie 23, 2019 accesari 1141

 

În perioada 18-22 noiembrie curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova a participat la Seminarul de implementare a auditului financiar organizat de Curtea de Conturi a Turciei în orașul Istanbul, Turcia.

La seminar au participat circa 34 de reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit din 13 țări precum, Belarus, Georgia, Irak, Kosovo, Kuweit, Kârgâzstan, Moldova, Mongolia, Republica Turcă a Ciprului de Nord, Palestina, Qatar, România și Ucraina.

Din cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova la acest curs de instruire au participat Maia Savva, auditor public principal în cadrul Direcției generale de audit I și Elena Cebotari, auditor public principal în cadrul Direcției generale de audit II.

Scopul seminarului a fost împărtășirea experienței și cunoștințelor cu privire la îmbunătățirea auditului financiar implementat conform ISSAI, prin identificarea bunelor practici de îmbunătățire și inovare a procesului de audit.

Pe parcursul celor cinci zile de instruire participanții au împărtășit din experiența sa privind etapele de planificare, executare, raportare, monitorizare și asigurare a calității auditului financiar în cadrul ISSAI.

Menționăm că, la finele seminarului tuturor participanților le-au fost înmânate certificate, care confirmă instruirea în auditul financiar.