Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi a participat la Seminarul de integritate în Ungaria

Curtea de Conturi a participat la Seminarul de integritate în Ungaria

Martie 06, 2020 accesari 861

 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat la Seminarul de integritate "Consolidarea integrității întreprinderilor publice", organizat de către Oficiul de Stat de Audit al Ungariei în or. Szarvas, Ungaria. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 24-28 februarie curent.

La seminar au participat 19 reprezentanți din 11 instituții supreme de audit (ISA) din cadrul INTOSAI, precum, Albania, Belarus, Republica Moldova, Republica Democrată Congo, Republica Honduras, Republica Democrată Laos, Kazahstan, Thailanda, Turcia, Ucraina și Vietnam.

CCRM la acest seminar a fost reprezentată de către Irina Pîntea, șef Direcție audit III și Tudor Sula, auditor public principal, Direcția generală de audit I.

Seminarul de integritate a avut ca obiectiv de bază familiarizarea și diseminarea bunelor practici în domeniul asigurării integrității și transparenței activității instituțiilor publice, precum și sursele moderne de abordare a riscurilor de corupție și integritate. De asemenea, seminarele de integritate, desfășurate pe parcursul a 5 zile, au avut drept scop comunicarea și dezvoltarea abilităților practice ale participanților prin prisma abordărilor și experienței Ungariei în domeniul transparenței și integrității.

Conferința de deschidere a seminarului internațional, a fost prezidată de László Domokos, Președintele Oficiului de Stat de Audit al Ungariei, care a subliniat importanța evenimentului și disponibilitatea de a împărtăși experiența și bunele practici, contribuind astfel la obiectivul global al bunei guvernări și a luptei împotriva corupției.

Pe parcursul celor 5 zile ale sesiunilor de instruire, participanții au abordat diferite aspecte, precum integritatea profesională, integritatea instituțională, factorii de risc, riscurile de integritate, riscurile de corupție și conflictul de interese, regimului juridic al cadourilor, denunțarea şi tratarea influențelor necorespunzătoare, transparența în procesul decizional.

La finalul programului, participanților le-a fost înmânate Certificate de participare la programul de instruiri, care atestă finalizarea cu succes a seminarului.