Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi a participat la sesiunea de informare în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020

Curtea de Conturi a participat la sesiunea de informare în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020

Februarie 20, 2019 accesari 2590

 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat la 19 februarie curent, la sesiunea de informare privind lansarea celui de-al treilea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020.

Evenimentul a fost organizat de către Cancelaria de Stat în colaborare cu structurile Programului. Curtea de Conturi la această sesiune a fost reprezentată de Tatiana Vozian, șef Direcție, membru al Grupului de Auditori al proiectului.

Programul Transnațional Dunărea 2014-2020 finanțează proiecte din domenii precum: mediu și cultură, conectivitate și responsabilitate energetică, guvernanță, inovare și responsabilitate socială. Acestea au scopul de a îmbunătăți politicile publice și cooperarea instituțională în regiunea Dunării prin parteneriat transnațional extins, în conformitate cu prevederile comunitare comune și în strânsă legătură cu obiectivele Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Aria eligibilă a Programului cuprinde 14 state: Austria, Bulgaria, Cehia, Germania (landurile Baden Wurttemberg si Bavaria), Ungaria, România, Slovenia, Slovacia, Bosnia si Hertegovina, Muntengru, Serbia, Republica Moldova si Ucraina. Pentru țara noastră, întregul teritoriu este eligibil, iar instituțiile beneficiare vor participa în calitate de parteneri cu drepturi depline.

În cadrul sesiunii de informare privind elaborarea și depunerea propunerilor de proiecte în cadrul apelului III au fost revizuite rezultatele participării partenerilor din Republica Moldova în cele două apeluri lansate anterior. La fel, discuțiile s-au axat pe procedura de depunere a propunerilor de proiecte. Un alt subiect prezentat în cadrul atelierului de lucru a fost Sistemul Național de Control și eligibilitatea cheltuielilor.

Menționăm că, al treilea apel de propuneri de proiecte a fost lansat la 28 ianuarie curent, iar termenul limită de depunere a expresiei de interes este 8 martie 2019.