Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi a semnat un acord de colaborare cu Asociația pentru Protecția Vieții Private

Curtea de Conturi a semnat un acord de colaborare cu Asociația pentru Protecția Vieții Private

Iunie 18, 2019 accesari 2504

 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și Asociația pentru Protecția Vieții Private au semnat astăzi, 18 iunie curent, un Acord de cooperare.

Curtea de Conturi a decis formalizarea relațiilor de cooperare cu Asociația pentru Protecția Vieții Private în scopul promovării parteneriatului ce stă la baza consolidării democrației durabile dintre stat și societate, în vederea promovării domeniului protecției datelor cu caracter personal.

În acest sens, Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu a apreciat deschiderea și voința Președintelui Asociației pentru Protecția Vieții Private, Sergiu Bozianu de a iniția o colaborare eficientă în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

Acordul de cooperare semnat între cele două instituții presupune implementarea prevederilor și cerințelor regulatorii în domeniul protecției datelor cu caracter personal în cadrul entităților publice, ceea ce reprezintă o condiție imperativă în vederea fortificării siguranței prelucrării datelor cu caracter personal și sporirii încrederii cetățenilor în activitatea acestora. Părțile semnatare vor coopera în domeniul formării și dezvoltării profesionale a personalului, precum și consolidării cadrului normativ în domeniul protecției datelor cu caracter personal. Totodată, conform acordului, părțile vor coopera prin schimbul de informații în domeniu, desfășurarea seminarelor comune, atelierelor de lucru, meselor rotunde, precum și altor activități metodico-didactice.

Acordul de cooperare este direcționat spre îmbunătățirea eficienței activităților entităților implicate, precum și spre generarea unui impact benefic asupra eficacității serviciilor publice furnizate.