Acasă / Biroul de presă / Mass - media despre noi / Curtea de Conturi își reduce bugetul cu 2 milioane de lei. Banii vor fi redirecționați în lupta contra COVID-19

Curtea de Conturi își reduce bugetul cu 2 milioane de lei. Banii vor fi redirecționați în lupta contra COVID-19

Aprilie 13, 2020 accesari 1142

 

Sursa: AGORA

În coordonare cu Ministerul Finanțelor, Curtea de Conturi a decis o reducere a bugetului său pe anul curent cu 2 milioane lei. Anunțul a fost făcut de președintele Curții de Conturi, Marian Lupu.

„Aceste resurse vor fi redirecționate spre finanțarea acțiunilor de prioritate strategică: combaterea SARS Cov 2, sprijinul sistemului ocrotirii sănătății, ajutor social și economic. În situația actuală, este firesc ca mijloacele bugetare să fie preponderent alocate pentru cele mai stringente nevoi ale oamenilor și implicit ale statului nostru, pe care cu toții il reprezentăm”, a scris Lupu pe Facebook.

Potrivit lui, anual, structura bugetului CCRM este aproximativ aceași: 84% fondul de retribuire a muncii și 16 % cheltuieli curente de întreținere (apă, lumina, căldură, transport).

„Decizia a fost să ne limităm cheltuielile la maximum, asigurându-le doar pe cele critic necesare funcționării eficiente a instituției. Vreau aici să las o frază expusă recent de către președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în special cu referință la umanitate și omenie: ,,Nu, această pandemie nu este un război. Naţiunile nu se opun altor naţiuni şi soldaţii altor soldaţi. Este un test al umanităţii noastre””, a citat Lupu.

Amintim că din 2019 bugetul Curții de Conturi se aprobă separat. Pentru anul 2020, acesta este de peste 54 de milioane de lei.