Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi la ”Spațiul Public” Radio Moldova

Curtea de Conturi la ”Spațiul Public” Radio Moldova

Decembrie 14, 2017 accesari 1815

La 14 decembrie curent reprezentanții Curții de Conturi (CCRM) au participat la emisiunea ”Spațiul Public” de la Radio Moldova.

Tematica emisiunii a fost ”Calitatea aerului atmosferic în Republica Moldova”.

În studiou au fost invitați: Tatiana Vozian, șef Direcție instruire profesională CCRM; Natalia Apostol, controlor de stat principal, Direcția audit performanță CCRM; Violeta Balan, prim –vicedirector al Serviciului Hidrometeorologic de Stat și Corneliu Mîrza, Președintele Mișcării Ecologiste Urbane. Realizator al emisiunii a fost Veronica Mungiu.

În cadrul emisiunii au fost puse în discuție mai multe subiecte: Ce fel de aer respirăm? Ce este în compoziția aerului? Unde este cel mai poluat aer? Care sunt sursele de poluare ale aerului? Anterior, pornind de la aceste întrebări Curtea de Conturi a prezentat în premieră ”Raportul auditului de mediu privind calitatea aerului în Republica Moldova” în cadrul ședinței publice din 30.11.2017. Astfel, au fost comentate și analizate realitățile care au fost incluse în acest raport împreună cu invitații emisiunii.

Menționăm că, Tatiana Vozian și Natalia Apostol au fost membri ai echipei de audit, care au elaborat în premieră Raportul auditului de mediu privind calitatea aerului în Moldova .

Emisiunea poate fi audiată integral accesând link-ul de mai jos.

Emisiunea ”Spațiul Public” din 14 decembrie