Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi și Oficiul Național de Audit al Suediei vor lansa un nou proiect de cooperare

Curtea de Conturi și Oficiul Național de Audit al Suediei vor lansa un nou proiect de cooperare

Februarie 12, 2021 accesari 360

 

O ședință de lucru privind elaborarea proiectelor de documente pentru viitorul proiect de cooperare între Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și Oficiul Național de Audit al Suediei (ONAS) a avut loc astăzi, 12 februarie, în regim de teleconferință.

La ședință au participat Kameran Khudur, lider de proiect din partea ONAS; Andrei Munteanu, lider de proiect din partea CCRM, precum și Violeta Balan, șef Secție relații externe și comunicare.

Menționăm că recent, auditorul general al ONAS, Helena Lindberg, a decis să accepte propunerea CCRM de a lansa ce-a de-a cincea fază a cooperării bilaterale pentru dezvoltarea capacitărilor instituționale ale Curții de Conturi. Responsabilii din cadrul celor două instituții supreme de audit lucrează la moment la definitivarea documentelor de proiect, un memorandum în contextul lansării celui de-al cincilea proiect bilateral urmând a fi semnat în timpul apropiat.

În cadrul viitorului proiect, experții ONAS vor acorda suport CCRM în consolidarea capacităților instituționale pe un șir de domenii, cum ar fi cerificarea auditorilor financiari, îmbunătățirea capacităților în domeniul managementului și leadership-ului, managementului resurselor umane, precum și consolidarea sistemului de control și asigurare a calității.