Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Deficiențele în domeniul achizițiilor publice, discutate cu societatea civilă

Deficiențele în domeniul achizițiilor publice, discutate cu societatea civilă

Septembrie 23, 2020 accesari 315

 

Atelier video

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat astăzi, 23 septembrie, la masa rotundă ”Achiziții cu dedicație și utilizarea defectuoasă a instrumentelor legale”, organizată de Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER) în regim de teleconferință.

În cadrul mesei rotunde au fost abordate subiecte de actualitate maximă despre transparența utilizării finanțelor publice și utilizarea defectuoasă a instrumentelor legale de achiziții publice. În context, AGER a prezentat raportul de monitorizare a achizițiilor publice pentru perioada mai 2020 – septembrie 2020.

Curtea de Conturi a fost reprezentată la eveniment de Marina Covali, membrul CCRM, Sergiu Știrbu, șef Direcție generală de audit V, precum și Ion Vintilă, șef Direcție audit. Dna Covali a relatat de spre programele sistemice depistate de CCRM în cadrul misiunilor de audit, precum și despre auditurile de conformitate a achizițiilor publice, efectuate de Curtea de Conturi și care vor fi finalizate și raportate în anul viitor. Practica utilizării contrar destinației a resurselor publice de către autoritățile publice locale a fost pusă în discuție de către Sergiu Știrbu.

Evenimentul a fost organizat în contextul proiectului ”Banii publici sunt și banii mei!”, finanțat de fondația National Endowment for Democracy.