Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Delegația CCRM a participat la aniversarea a 95 de ani ai OSA a Republicii Letone

Delegația CCRM a participat la aniversarea a 95 de ani ai OSA a Republicii Letone

August 28, 2018 accesari 2077

 

Ceremonia de aniversare a 95 de ani de existență a Oficiului de Stat de Audit al Republicii Letone a fost organizată la data de 24 august curent de către instituția supremă de audit (ISA) din Letonia.

Evenimentul a fost onorat de prezența partenerilor externi de cooperare, delegațiile fiind conduse de primele persoane din cadrul ISA. Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost reprezentată de Tamara Andrușca, Vicepreședintele CCRM, Tatiana Cunețchi, membru al Curții de Conturi, precum și de Violeta Balan, șef al Secției relații externe și comunicare a CCRM.

În discursul de felicitare, Vicepreședintele CCRM a adus sincere mulțumiri colegilor letoni pentru suportul oferit și pentru contribuția importantă în dezvoltarea și consolidarea CCRM. Auditorii letoni au împărtășit auditurilor moldoveni experiența acumulată și bunele practici în domeniul auditului public extern, fiind organizate sesiuni de instruire, ateliere de lucru și alte evenimente atât bilaterale, cât și în cadrul Proiectului de suport a ISA din statele Parteneriatului Estic, a menționat dna Andrușca. De asemenea, colegii letoni au acordat suport și expertiză auditorilor CCRM în cadrul misiunilor de audit TI în derulare, contribuind la perceperea mult mai profundă a acestui tip de audit, a concluzionat Tamara Andrușca.

Vicepreședintele CCRM a înmânat dnei Elita Krumina, Auditor General al Oficiului de Stat de Audit al Republicii Letone înalta distincție a Curții de Conturi a Republicii Moldova – Crucea pentru Merit de gradul I, pentru aport considerabil în domeniul cooperării  interinstituționale.