Acasă / Biroul de presă / Mass - media despre noi / Zeci de milioane în vânt // Sistemele informaționale, finanțate pe bani din afară, care nu funcționează

Zeci de milioane în vânt // Sistemele informaționale, finanțate pe bani din afară, care nu funcționează

Martie 24, 2021 accesari 92

 

18 sisteme informaționale, finanțate din surse externe, în valoare de peste 68 milioane de lei, la momentul desfășurării auditului Curții de Conturi, nu erau utilizate. Mai mult, perspectiva de utilizare a acestora, în opinia auditului, este redusă. Acestea sunt concluziile unui raport al Curții făcut public la sfârșitul anului 2020.

Sistemul informațional e-Vinieta, elaborat de Întreprinderea de Stat Autoritatea de Stat a Drumurilor, în comun cu Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), pe parcursul anilor 2018–2019, costul căruia a constituit peste 2 milioane de lei, în momentul efectuării auditului, nu era dat în exploatare și nu se utilizează corespunzător.

SIA e-Autorizații, elaborat pe parcursul anilor 2016–2017, în cadrul Proiectului e-Transformare a Guvernării, costul căruia constituie peste 4 milioane de lei, nu este integral funcțional și utilizat.

Cinci sisteme informaționale deținute de Agenția Resurse Informaționale Juridice, implementate în anii 2014–2015, costul cărora constituie peste 10 milioane de lei, nu au fost lansate în producție în perioada efectuării raportului.

Sistemul informațional WFMS, achiziționat de MAI, pe parcursul 2016–2017, în valoare de peste 14 milioane de lei, care, deși, potrivit datelor prezentate este funcțional, acesta nu a fost dat în exploatare.


Sursa : https://anticoruptie.md/ro/stiri/zeci-de-milioane-in-vant-sistemele-informationale-finantate-pe-bani-din-afara-care-nu-functioneaza