Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Modificarea regimului de activitate al Curții de Conturi, impusă de situația epidemiologică din țară

Modificarea regimului de activitate al Curții de Conturi, impusă de situația epidemiologică din țară

Martie 16, 2020 accesari 1339

 

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Marian Lupu a convocat astăzi, 16 martie, membrii Curții de Conturi într-o ședință operativă pentru a discuta regimul de activitate a instituției și măsurile de precauție în legătură cu instituirea gradului de alertă Cod roșu la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19.

În acest sens, Președintele Curții de Conturi a discutat cu membrii CCRM despre regimul de activitate a instituției și a angajaților, având drept scop implementarea măsurilor de securitate epidemiologică, dar și asigurarea bunei funcționări a instituției.

Ținând cont de Hotărârile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, Legea nr. 260 din 07.12.2017 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi și de necesitatea aplicării măsurilor de minimizare a riscurilor de infectare cu noul coronavirus Plenul Curții de Conturi a adoptat decizia de a modifica regimul de activitate a angajaților CCRM. Astfel, auditorii implicați în misiunile de audit curente, vor lucra de la distanță, prin sistemele informaționale de care dispune instituția, fără a se deplasa fizic la sediile entităților verificate. De asemenea, toate audiențele cu cetățenii se sistează, iar petițiile se vor depune prin intermediul poștei electronice sau celei tradiționale.

Toate ședințele de examinare a rapoartelor CCRM vor avea loc conform Programului de activitate pentru anul 2020, fără acces public, dar cu transmiterea în regim on-line pe pagina web a CCRM, pentru asigurarea transparenței și bunei informări.

Măsurile aplicate sunt instituite pe un termen nedeterminat, până la anunțarea de către autorități a anulării restricțiilor anunțate, în funcție de evoluția epidemiei la nivel național.