Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Inițierea unui nou proiect de asistență tehnică privind consolidarea capacităților Curții de Conturi

Inițierea unui nou proiect de asistență tehnică privind consolidarea capacităților Curții de Conturi

Noiembrie 04, 2019 accesari 877

 

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Marian Lupu, a discutat despre realizările, provocările și planurile de viitor în domeniul consolidării capacităților instituției supreme de audit din țară, în contextul întrevederii cu experții Uniunii Europene (UE), organizate la data de 4 noiembrie curent.

Discuțiile au avut loc în contextul lansării unui nou proiect de asistență tehnică din partea UE, destinat dezvoltării și consolidării capacităților instituționale. Peeter Latti și Kevin Suttie, experții externi care vor acorda suport CCRM în următorii 1,5 ani, au informat despre obiectivele proiectului și rezultatele scontate.

La întrevederea a fost prezent, de asemenea, Alastair Swarbrick, expert din cadrul SIGMA (o inițiativă comună a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și UE). Expertul SIGMA a pus în discuție etapele și obiectivele exercițiului de revizuire colegiale (peer-review), care vor fi organizate de către Curtea de Conturi în anul 2020.