Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Instruiri în domeniul redactării corespondenței oficiale

Instruiri în domeniul redactării corespondenței oficiale

Septembrie 25, 2019 accesari 1073

 

Angajații Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat astăzi, 25 septembrie curent, la un curs specializat de instruire cu genericul ”Repere de exprimare corectă. Comunicarea oficială” organizat în cadrul proiectului ”Atelierul Vorbiți corect, vorbiți românește!”.

Instruirea a avut loc la sediul Curții de Conturi, iar în calitate de formatori la acest atelier au fost Inga Druță, dr. hab. În filologie, reprezentant al Centrului Național de Terminologie, concomitent președintele Asociației Obștești „Logodava” și Elena Varzari, dr. conf., Universitatea de Stat din Moldova.

În cadrul instruirii, au fost puse în discuții noțiunile principale privind redactarea de documente normative, modele de scrisori, cereri oficiale și personale, modele de ordine, dispoziții, procese-verbale, dar și tehnici și recomandări de redactare a corespondenței oficiale, cele mai uzuale abrevieri, etc.

Totodată, angajaților instituției supreme de audit le-a fost prezentată ediția actualizată a lucrării științifico-metodice „Ghidul funcționarului public. Corespondența și tehnica secretariatului”.

Participanții la atelier și-au exprimat susținerea unor astfel de inițiative, ce țin să dezvolte și să optimizeze procesele de lucru, contribuind la stabilirea unor standarde de calitate în activitatea profesională.

Menționăm că, atelierul de lucru a fost organizat în cadrul unui proiect susținut de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și implementat de Asociația Obștească „Logodava”.