Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Instruiri privind utilizarea programului de automatizare a procesului de audit

Instruiri privind utilizarea programului de automatizare a procesului de audit

Aprilie 13, 2019 accesari 1075

 

Circa 20 de angajați ai Curții de Conturi a Republicii Moldova au participat la instruirile privind administrarea și utilizarea programului de automatizare a procesului de audit MKinsight, organizate în perioada 9-12 aprilie curent.

Auditorii au fost instruiți de Joseph Cornish și Lukas Tunikaitis, reprezentanții companiei Morgan Kai Group – dezvoltator al programului informațional MKinsight.

Sesiunile de instruire pentru utilizatorii avansați ai sistemului, cu durata de trei zile și pentru șefii echipelor de audit, cu durata de o zi, au fost deschisă de Petru Rotaru, membru al Curții de Conturi, responsabil de implementarea automatizării procesului de audit. Dl Rotaru a remarcat importanța instruirilor pentru derularea cu succes a implementării noului program informațional, care va facilita planificarea, realizarea, raportarea și monitorizarea misiunilor de audit.

Scopul exercițiului a fost de a oferi utilizatorilor o imagine de ansamblu a funcționalității programului MKinsight și de a simula, în regim de instruire, planificarea, executarea, raportarea unei misiuni de audit. Pe parcursul instruirilor, participanții au fost familiarizați, de asemenea, cu navigarea și cunoașterea diferitor module ale programului, diferențierea rolurilor și permisiunilor pentru utilizatori, universul misiunii de audit, modulele de formulare a opiniilor și recomandărilor, formularele standard de documente de lucru și rapoarte, crearea programelor de lucru etc.