Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Marian Lupu participă la conferința Președinților Instituțiilor Supreme de Audit din statele membre ale UE

Marian Lupu participă la conferința Președinților Instituțiilor Supreme de Audit din statele membre ale UE

Mai 07, 2019 accesari 1085

 

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova Marian Lupu participă la Conferința președinților instituțiilor supreme de audit (ISA) din statele membre ale Uniunii Europene, desfășurată în perioada 6-7 mai curent, la București România.

Evenimentul este organizat la Palatul Parlamentului din București, în contextul mandatului României la Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene și este prezidat de către președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc.

Tematica conferinței este ”Inovarea auditului UE și creșterea rolului consultativ al ISA, în beneficiul societății”. În context, sunt dezbătute aspecte de interes comun privind inovarea în domeniul auditului public extern ca răspuns la provocările actuale ale Uniunii Europene, precum și importanța creșterii rolului de îndrumare al instituțiilor supreme de audit în beneficiul întregii societăți.

Conform agendei evenimentului sunt propuse mai multe subiecte pentru discuții, precum ”Impactul inovației în audit asupra rolului Instituțiilor Supreme de Audit în societățile democratice”, ”Perspectivele auditului sectorului public în Europa” și ”Digitalizarea auditului financiar” etc.

În cadrul evenimentului Marian Lupu a avut o întrevedere cu Krzysztof Kwiatkowski, președintele ISA din Polonia. Oficialii au discutat perspective de cooperare bilaterală și multilaterală între cele două instituții supreme de audit.

Menționăm că, la eveniment participă președinții instituțiilor supreme de audit din statele membre ale Uniunii Europene și din țările candidate, Curtea de Conturi Europeană, precum şi înalţi reprezentanți ai statului român.