Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Misiunea experților olandezi în domeniul auditului de performanță

Misiunea experților olandezi în domeniul auditului de performanță

Noiembrie 02, 2019 accesari 360

 

În perioada 29 octombrie-1 noiembrie curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a găzduit misiunea experților din cadrul Curții de Audit a Olandei (CAO).

Misiunea a avut loc în contextul activităților de cooperare cu Curtea de Audit a Olandei, inițiate în aprilie 2017, în scopul consolidării capacităților de efectuare a auditului de performanță.

Delegația Curții de Audit a Olandei a fost reprezentată de auditorii Erik Israel și Jeannette Mak. Experții au organizat ateliere de lucru pentru echipele de audit, care realizează misiuni de audit de performanță în domenii precum auditul realizării Programului național de reducere a poverii tuberculozei, auditul realizării Programului național de combatere a hepatitei, eficiența utilizării resurselor pentru crearea și implementarea sistemului informațional (SI) de stat.

În cadrul atelierelor de lucru experții olandezi au acordat suport celor trei echipe la formularea întrebărilor de audit, definirea criteriilor și identificarea metodelor de colectare și analiză a datelor, etc. Participanții, cu suportul experților olandezi, au formulat proiectele de plan de lucru pentru misiunile de audit planificate. La fel, au fost puse în discuție obiectivele misiunilor nominalizate, rezultatele scontate și modalitățile de comunicare.

De asemenea, auditorii externi au organizat ateliere de lucru pentru consolidarea capacităților echipelor de audit de performanță, care au beneficiat pe parcursul anului de suport din partea colegilor olandezi.

La finele misiunii experții și reprezentanții CCRM au pus în discuție planurile și necesitățile de viitor privind consolidarea și dezvoltarea auditului de performanță.