Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Misiunea experților OSA Letonia în domeniul auditului performanței

Misiunea experților OSA Letonia în domeniul auditului performanței

Noiembrie 06, 2019 accesari 791

 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a găzduit misiunea delegației Oficiului de Stat de Audit al Letoniei în perioada 4-5 noiembrie curent. Experții letoni au organizat un seminar cu genericul „Împărtășirea cunoștințelor și aspectelor practice ale auditului performanței - beneficii practice”.

Delegația Oficiului de Stat de Audit al Letoniei a fost reprezentată de către Nataļja Circene, auditor public, Jānis Lielkalns, șef de sector și Roberts Jumiks, auditor public.

Circa 20 de autori publici din cadrul Curții de Conturi au participat la ateliere de lucru desfășurate de experții externi, în contextul consolidării capacităților instituțiilor supreme de audit din țările Parteneriatului Estic în procesul de aplicare a standardelor internaționale ISSAI.

În cadrul atelierelor de lucru au fost abordate mai multe teme de discuții, precum, pregătirea unei propuneri de audit: analiza domeniului, revizuirea temelor, selectarea administrațiilor publice locale, etapele auditului de performanță, planificarea auditului: analiza informațiilor pentru înțelegere, identificarea riscurilor, evaluarea lor, abordarea auditului, finalizarea auditului și raportul de audit, supravegherea implementării recomandărilor etc.

Menționăm că obiectivul misiunii experților din cadrul Oficiului de Stat de Audit al Letoniei, în contextul cooperării bilaterale, a fost de a contribui la creșterea performanțelor angajaților CCRM în domeniul auditului de performanță.