Noi contribuim la gestionarea eficientă a resurselor publice și patrimoniului public

ANDRUȘCA Tamara

Vicepreședinte


december 14, 2017 • views 1474

curtea-suprema

 

 

 

„Suntem deplin responsabili de ceea ce suntem,

ceea ce avem, ceea ce devenim și tot ceea ce reușim.”

(Peter Arnold)

Republica Moldova este un stat tânăr, în proces de tranziție și modernizare. Această trecere de la nivelul de țară săracă la cel de țară dezvoltată și cu adevărat europeană necesită un efort substanțial pe care trebuie să-l depună atât instituțiile de stat, cât și cetățenii.

Mai mult decât atât, orice schimbare trebuie supravegheată atent, astfel încât principalul beneficiar să fie omul de rând, fiindcă anume el reprezintă statul.

Curtea de Conturi este instituția care supraveghează ca orice activitate instituțională să fie eficientă și să aducă plusvaloare statului și cetățenilor săi. Instituția Supremă de Audit a Republicii Moldova are și misiunea de a oferi soluții pentru depășirea unor situații de criză și pentru eliminarea lacunelor din legislație care generează irosirea banului și bunului public.

Serviciile publice se modernizează de la o zi la alta, în funcție de noile tehnologii apărute în lume. Astfel, autoritățile publice încearcă să implementeze servicii moderne, dar deseori nu știu cum. De obicei, acest lucru duce la cheltuirea banilor și la transformarea unei platforme TI într-un simplu aspirator de resurse financiare. Misiunea noastră este să „cârpim găurile negre” pe unde se scurg banii cetățenilor și să asigurăm integritatea bunului public, fiind un domeniu care ademenește mulți doritori de a se îmbogăți.

Autor: Tamara ANDRUŞCA, Vicepreședintele Curții de Conturi