Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Obiectivele asistenței UE discutate cu Președintele Curții de Conturi

Obiectivele asistenței UE discutate cu Președintele Curții de Conturi

Februarie 15, 2019 accesari 1392

 

Impactul asistenței tehnice, acordate Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) în anul 2018 și perspectivele pentru anul curent au fost puse în discuție de către conducerea instituției și reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Moldova.

În cadrul întrevederii din 14 februarie curent, Președintele CCRM, Marian Lupu a remarcat importanța asistenței tehnice, oferite de către experții externi prin intermediul proiectelor implementate din fondurile UE, mulțumind pentru suportul acordat și susținerea consolidării instituționale. Instituția dispune de o echipă de profesioniști, de o lege organică care stipulează independența și autonomia instituției supreme de audit, iar conducerea CCRM depune eforturi pentru a consolida potențialul Curții de Conturi și de a minimiza slăbiciunile instituționale, a declarat Președintele CCRM.

Ekaterina Yakovleva, manager de proiecte din cadrul Delegației UE în Moldova, a informat despre rezultatele suportului oferit de experți în ultimii ani, vorbind, în special, despre asistența tehnică pentru consolidarea capacităților de audit financiar, oferită de către expertul Kevin Suttie.  De asemenea, au fost puse în discuție așteptările Curții de Conturi de la proiectul de asistență tehnică, care v-a fi implementat și în anul curent.

Petru Rotaru, membrul Curții de Conturi, a vorbit despre angajamentele instituționale privind implementarea procesului de certificare, demarat în anul curent, importanța implicării expertului în desfășurarea instruirilor pentru auditori, precum și despre eventualele domenii de suport din cadrul proiectului.

Menționăm, că Kevin Suttie, expert pe termen scurt în cadrul proiectului UE "Asistență tehnică pentru îmbunătățirea calității auditului regularității și auditului performanței desfășurate de Curtea de Conturi a Republicii Moldova", acordă suport în cadrul celei-i de-a 7 misiuni desfășurate la Chișinău. Obiectivul misiunii curente este acordarea suportului echipelor de audit-pilot la etapa de planificare a misiunilor de audit.