Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Petru Rotaru, membru CCRM în dialog cu Kevin Suttie, expert extern din Marea Britanie

Petru Rotaru, membru CCRM în dialog cu Kevin Suttie, expert extern din Marea Britanie

Septembrie 10, 2019 accesari 802

 

În perioada 9 – 27 septembrie curent, în cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) se desfășoară cea de-a 11 misiune de asistență în cadrul proiectului UE "Asistență tehnică pentru îmbunătățirea calității regularității și auditului performanței desfășurate de Curtea de Conturi a Republicii Moldova" a dlui Kevin Suttie, expert pe termen scurt.

În acest context, Petru Rotaru, membru CCRM și lider al proiectului, a avut o ședință de lucru cu dl Suttie. În cadrul acestei întrevederi au fost discutate mai multe aspecte ale misiunii, precum programul de lucru a misiunii, activitățile de pregătire pentru instruirile în domeniul auditului financiar, finalizarea și completarea Ghidului conformității etc. Expertul a informat despre planurile de viitor, de a oferi suport în elaborarea unei abordări specifice pentru auditarea entităților mici în cadrul unei eventuale misiuni-pilot, pentru a disemina bunele practici.

În zilele ce urmează, Kevin Suttie va organiza un ciclu de instruiri pentru Direcțiile generale de audit și Direcția generală metodologie, planificare și raportare, precum și va avea discuții privind documentația misiunilor de audit a Bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS), Fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM) și Bugetul de Stat.