Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Planificarea activității de audit pe anul 2020

Planificarea activității de audit pe anul 2020

Noiembrie 15, 2019 accesari 2084

 

La data de 15 noiembrie curent în cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova s-a desfășurat ședința de lucru privind proiectul Programului activității de audit pe anul 2020. La ședință au participat membrii Curții de Conturi, șeful Aparatului, șef-adjunct al Aparatului și șefii direcțiilor generale de audit.

La întrunire au fost puse în discuție propunerile privind tematicile misiunilor de audit parvenite din partea instituțiilor de stat, precum Parlamentul, Guvernul și din partea petiționarilor, reprezentanților mass-media și ONG-urilor. La fel, au fost examinate sugestiile de tematici formulate de Direcțiile generale de audit.

În cadrul ședinței, cei prezenți au punctat cele mai relevante propuneri care vor fi incluse în Programul activității de audit pe anul 2020.

Menționăm că conform Legii nr. 260 din 07.12.2019 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova persoanele juridice sau persoanele fizice pot oferi sugestii cu privire la subiectele care urmează să fie auditate, dar decizia finală cu privire la activitatea de audit aparține exclusiv Curții de Conturi.