Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal în activitatea de audit

Prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal în activitatea de audit

Ianuarie 22, 2020 accesari 1617

 

Angajații Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat astăzi 22 ianuarie la o sesiune de instruire în domeniul prelucrării și protecției datelor cu caracter personal în activitatea de audit. Sesiunea de instruire a fost organizată cu suportul reprezentanților Asociației pentru Protecția Vieții Private.

Sergiu Bozianu, Președintele Asociației a relatat auditorilor mai multe aspecte ce vizează domeniul protecției datelor cu caracter personal, preluarea practicilor și procedeelor de asigurare a cerințelor din domeniul respectiv, precum și, comunicarea preocupărilor și problemelor întâmpinate la aplicarea prevederilor legale naționale ale Legii nr. 133 din 08.07.2011 privind protecția datelor cu caracter personal.

În cadrul seminarului de instruire au fost abordate mai multe subiecte, precum:

  • cerințele privind protecția datelor cu caracter personal în raport cu atribuțiile Instituției Supreme de Audit;
  • elementele constitutive ale domeniului protecției datelor cu caracter personal;
  • principiile de conformitate și securitate necesare pentru a fi respectate;
  • drepturile și responsabilitățile auditorului în cadrul misiunii de audit, precum și ale subiecților de date etc.

Menționăm că, seminarul de instruire a fost organizat în contextul Acordului de cooperare încheiat între Curtea de Conturi și  Asociația pentru Protecția Vieții Private la data de 18 iunie 2019. Acordul de cooperare este direcționat spre îmbunătățirea eficienței activităților entităților implicate, precum și spre generarea unui impact benefic asupra eficacității serviciilor publice furnizate.