Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Președintele CCRM a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei la Chișinău

Președintele CCRM a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei la Chișinău

Noiembrie 14, 2017 accesari 1030

Veaceslav Untila, președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), a avut astăzi 14 noiembrie curent, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Hnatîşin.

Părțile au apreciat dialogul de nivel bilateral între instituțiile supreme de audit a Republicii Moldova și Ucrainei, precum și schimbul de experiență în domeniul auditului public extern, confirmând încă o dată relațiile de prietenie și cooperare dintre cele două țări.

În debutul întâlnirii, Veaceslav Untila a vorbit despre posibilitatea intensificării relațiilor bilaterale, venind cu propunerea de realizare în perspectivă a unui audit comun privind râul Nistru.

La rândul său, Ambasadorul Ucrainei la Chișinău a exprimat susținerea activităților comune, remarcând importanța și necesitatea acestora.

Totodată, oficialii au exprimat deschiderea și interesul reciproc pentru conlucrare multilaterală și consolidarea relațiilor de prietenie, recunoscând necesitatea perfecționării și sporirii eficacității auditului public extern în ambele state, concordării și îmbunătățirii reciproce a mecanismului de realizare a acestuia.