Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Prioritățile Curții de Conturi discutate în cadrul ședinței operative a CCRM

Prioritățile Curții de Conturi discutate în cadrul ședinței operative a CCRM

Martie 02, 2020 accesari 1145

 

Astăzi, 2 martie, în cadrul ședinței operative cu participarea șefilor de subdiviziuni ai Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Marian Lupu, Președintele CCRM a expus cele mai importante priorități ale instituției.

Realizarea misiunilor de audit obligatorii este una din prioritățile curente ale Curții de Conturi a informat Președintele CCRM. De asemenea, s-a menționat că, Curtea de Conturi și-a asumat angajamentul de a efectua, la finele anului 2020, o revizuire peer-review (mecanism pentru evaluarea și atestarea capacităților unei instituții supreme de audit și a conformității cu standardele internaționale de audit public extern). În acest context, angajații CCRM sunt antrenați în activități de efectuare a autoevaluării pe aspectele care vor fi abordate în cadrul exercițiului peer-review, pentru a determina performanța instituției supreme de audit.

Audierea Rapoartelor CCRM în cadrul ședințelor Comisiei de control al finanțelor publice a Parlamentului Republicii Moldova presupune responsabilitate și intensitate profesională maximală, a remarcat Președintele CCRM. În acest sens, dl Lupu a solicitat o planificare minuțioasă a activităților, coordonarea eficientă a lucrului și mobilizarea tuturor resurselor disponibile, pentru asigurarea calității rapoartelor de audit.

Menționăm că, ședințele operative în format lărgit sunt unul din instrumentele de asigurare a comunicări la nivel managerial în cadrul instituției supreme de audit.