Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Procesul de certificare, discutat cu angajații eligibili

Procesul de certificare, discutat cu angajații eligibili

Februarie 17, 2021 accesari 430

 

Astăzi, 17 februarie, Petru Rotaru, membru al Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), a organizat o ședință de informare pentru angajații CCRM, eligibili pentru certificarea personalului cu atribuții de audit public.

Evenimentul, organizat în regim de teleconferință a avut drept scop familiarizarea angajaților cu prevederile Regulamentului privind certificarea personalului cu atribuții de audit public, aprobat prin HCC nr.47 din 05.07.2018, precum și cu aspectele organizatorice de desfășurare a etapei de formare profesională, în contextul certificării personalului cu atribuții de audit.

Petru Rotaru a menționat persoanele participante întrunesc cerințele de eligibilitate stabilite prin procedura intern aprobată și urmează să parcurgă etapa de formare profesională, ce conține 4 module de bază: ISSAI, Drept și administrare publică, Contabilitate și raportare financiară; Instrumente TI (1C și MO Excel). După etapa de instruire, va urma evaluarea nemijlocită a cunoștințelor asimilate de către auditorii eligibili prin parcurgerea testului final, a remarcat dl Rotaru.

Pentru familiarizare cu actele interne relevante procedurii de certificare, cât și pentru a obține răspunsuri prompte asupra întrebărilor existente, participanții la ședința informativă au fost îndemnați a face uz de pagina internă dedicată Certificării auditorilor publici, creată pe portalul Intranet.

Menționăm că, procedura de certificare va fi desfășurată în lunile iunie-iulie 2021 și va fi un al doilea exercițiu de acest fel. În prima fază de certificare generală, desfășurată în vara anului 2019, au fost certificați 76 de angajați ai CCRM cu atribuții de audit public.