Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Programele transfrontaliere în vizorul Curții de Conturi

Programele transfrontaliere în vizorul Curții de Conturi

Ianuarie 15, 2020 accesari 930

 

La data de 15 ianuarie curent, a avut loc o ședință de inițiere a două misiuni de audit la Ministerul Finanțelor de către auditorii Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

Potrivit Legii nr. 260 din 07.12.2017 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova și în conformitate cu prevederile Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României, asistând Autoritatea de Audit a Programelor Operaționale Comune Bazinul Mării Negre 2014-2020, România – Republica Moldova 2014-2020, instituția supremă de audit va colecta probe de audit relevante și rezonabile, care să susțină concluziile de audit privind progresul implementării recomandărilor înaintate autorităților naționale implicate în sistemul de management și control al Programului.

Probele de audit vor fi colectate la Ministerul Finanțelor, în calitate de Autoritate Națională de Management și Punct de contact în materie de control din Republica Moldova.

În context, Andrei Munteanu, membru al Curții de Conturi și Tatiana Vozian, șef Direcție generală, au discutat despre aspectele organizatorice și au prezentat conducerii Ministerului Finanțelor echipa de audit din cadrul Direcției generale metodologie, planificare și raportare, responsabilă de colectarea probelor de audit.