Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Progresele implementării proiectului UE discutate în regim de teleconferință

Progresele implementării proiectului UE discutate în regim de teleconferință

Mai 06, 2020 accesari 279

O nouă ședință în regim de teleconferință, în contextul Proiectul UE ”Asistență tehnică pentru Curtea de Conturi a Republicii Moldova în domeniul dezvoltării instituționale și îmbunătățirii procesului de audit”, a avut loc la dat de 6 mai curent.

Progresele implementării proiectului, provocările și dificultățile în acordarea suportului tehnic în regim la distanță, condiționat de situația epidemiologică au fost puse în discuție de Petru Rotaru și Andrei Munteanu, membri ai Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Ecaterina Paknehad, șef al Aparatului, Ekaterina Yakovleva, manager de proiecte din cadrul Delegației UE, precum și de experții Kevin Suttie și Peeter Latti. 

Menționăm că, expertul UE, Kevin Suttie continuă să acorde suport și consultanță pentru echipele de audit, care realizează misiunile de audit financiar obligatorii, accentul fiind pus la moment pe corectitudinea și conformitatea documentelor etapei de planificare a auditurilor. De asemenea, expertul a pus în discuție constatările și recomandările misiunilor de revizuire ”la fierbinte” a auditurilor în derulare, realizate de echipele CCRM.

În contextul îmbunătățirii proceselor de planificare anuală și multianuală, expertul UE Peeter Latti continuă să acorde suport Curții de Conturi. De asemenea, expertul conlucrează cu echipa responsabilă de elaborarea Raportului anual al CCRM, la etapa de design și planificare a celui mai important produs anual al instituției supreme de audit.