Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Progresele și planurile de viitor, în contextul implementării Proiectului UE

Progresele și planurile de viitor, în contextul implementării Proiectului UE

Decembrie 18, 2020 accesari 311

 

Mersul implementării acțiunilor planificate pentru atingerea obiectivelor Proiectului ”Asistență tehnică pentru Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) în scopul dezvoltării instituționale și îmbunătățirii procesului de audit”, implementat cu suportul Uniunii Europene, a fost discutat la data de 17 decembrie în cadrul unei ședințe de lucru, organizate în regim de teleconferință.

La ședință au participat Marian Lupu, Președintele CCRM, membrii Curții de Conturi Andrei Munteanu și Petru Rotaru, precum și Violeta Balan, șef Secție relații externe și comunicare. De asemenea, au fost prezent Boris Filipov, manager de proiect din cadrul Delegației UE în Moldova, experții din cadrul proiectului, Kevin Suttie și Peeter Latti, precum și Alastair Swarbrik, reprezentantul SIGMA, unul din partenerii de efectuare a evaluării peer review.

Cooperarea Curții de Conturi și experților din cadrul Proiectului UE este eficientă și frecventă, contribuind substanțial la sporirea capacitaților Curții de Conturi, a remarcat Președintele CCRM. Marian Lupu a făcut o trecere în revistă a progreselor înregistrate de Curtea de Conturi în ultimul an și s-a pronunțat pentru continuitatea activităților inițiate în cadrul Proiectului UE, în contextul implementării noii Strategii de dezvoltare a CCRM pentru următoarea perioadă de 5 ani.

Boris Filipov a apreciat înalt rezultatele activității instituției supreme de audit, confirmând disponibilitatea UE de a susține în continuare dezvoltarea și modernizarea Curții de Conturi. Oficialul Delegației UE a solicitat, de asemenea, implicarea CCRM în monitorizarea corectitudinii utilizării fondurilor externe, în particular, în contextul noului Acord de suport bugetar din partea UE.

Detalii privind activitățile realizate în cadrul Proiectului UE au fost oferite de experți, care au remarcat succesele înregistrate de Curtea de Conturi în implementarea obiectivelor planificate.