Raportul Curții de Conturi asupra administrării resurselor financiare publice, audiat în plenul Parlamentului

UNTILA Veaceslav

Președinte


november 20, 2018 • views 353

curtea-suprema

 

La 16 noiembrie curent, Parlamentul a audiat Raportul anual al Curții de Conturi asupra administrării și întrebuințării resurselor financiare publice și patrimoniului public. Proiectul de hotărâre privind acesta a fost aprobat de majoritatea deputaților prezenți la ședință.

În cadrul prezentării de la tribuna Legislativului am relatat că, Raportul anual are drept scop prezentarea într-o formă simplă și accesibilă a principalelor constatări și concluzii aferente misiunilor de audit realizate în perioada octombrie 2017 - septembrie 2018.

Curtea de Conturi este una dintre instituțiile principale ale statului de drept, cu un rol unic în ceea ce privește contribuția la îmbunătățirea gestiunii financiare în mod transparent și responsabil. Rolul și statutul instituției sunt fundamentate printr-un articol distinct în Constituția Republicii Moldova, de Legea Curții de Conturi și, desigur, de alte acte normative relevante. În ultima perioadă, mediul de activitate al Curții de Conturi a suferit schimbări profunde, iar cerințele față de managementul public au continuat să crească. În acest sens, Instituția pe care o conduc a obținut responsabilități sporite în ceea ce privește controlul managementului public și verificarea resurselor publice.

Pentru mai multe detalii vedeți înregistrarea video