Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Reprezentanții Curții de Conturi au participat la atelierul de lucru organizat de Promo-LEX

Reprezentanții Curții de Conturi au participat la atelierul de lucru organizat de Promo-LEX

Februarie 19, 2021 accesari 233

 

La data de 18 februarie curent, reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova au participat la atelierul de lucru organizat de Asociația Promo-LEX. În cadrul atelierului s-a propus consultarea conținutului de politici cu tema „Utilizarea resurselor administrative în campaniile electorale din Republica Moldova: lipsa reglemetării legale explicite și structura fenomenului”.

Scopul acestui eveniment este de a asigura o mai bună consultare a propunerilor și recomandărilor, înaintate de experții Promo-LEX, astfel încât soluțiile identificate să țină cont de opinia și contribuția a cât mai multor instituții, organizații și experți relevanți din domeniul electoral sau alte domenii conexe.

La acest eveniment Curtea de Conturi a fost reprezentată de Natalia Trofim, șef Direcție generală de audit I, Ana Saichin, consultant principal, Direcția juridică, precum și Svetlana Ostafi, auditor public principal .

În cadrul atelierului invitații au discutat despre constatările, propunerile și recomandările formulate de experta Promo-LEX, Mariana Focșa. Documentul respectiv are drept scop analiza evoluției, impactul și cauza admiterii abuzive a reserselor administrative în alegeri, cu înaintarea recomandărilor de remediere a situației. De asemenea, în cadrul discuțiilor au fost propuse și unele recomandări, precum ajustarea Codului electoral, Codului contravențional și Codului Penal.

Menționăm că, documentele de politici definitivate în urma acestor consultări vor fi prezentate public pe parcursul lunii martie 2021.